Annelies Mentink

Ik ben mijn hele leven gefascineerd geweest door anderen. Dat is ontstaan door vele reizen. Of was het andersom? Ik heb een passie voor Scandinavië en spreek ook Deens. Tenminste als er een paar glazen alcohol te veel gevloeid zijn. Voorts word ik blij van Scandinavisch design (ook mainstream Ikea) en ooit hoop ik om terug met een Volvo rond te rijden.

Een paar jaar later heb ik ook in één van de gevaarlijkste regio’s van Centraal-Amerika gewoond. Immense armoede, hoge criminaliteitsgraad – een wapen tegen je slaap, het doet wat met een mens – maar iedereen is er veelal gelukkig. Het is er ook heel het jaar warm. En iedereen spreekt Spaans.

Ondanks het contrast tussen de hygge van Denemarken en de sloppenwijken van Honduras was er één constante: je hebt weinig spullen nodig om gelukkig te zijn. Als professional organizer en minimaliseercoach haal ik nog dagelijks uit beide ervaringen inspiratie die ik doorgeef aan mijn klanten: maak tijd en ruimte voor hetgeen er écht toe doet.

Als alleenstaande mama van twee uitdagende kinderen, auteur én ondernemer ben ik het levende bewijs dat opruimen gelukkig maakt. Na een postnatale depressie die me verplichtte om ruimte in mijn hoofd te maken, leerde ik weer genieten van wellness, lezen en dansen. En opruimen! Als kind hield ik er al van dat alles was opgeruimd. In tegenstelling tot de rest van het gezin…

Ik verdiepte mij in een minimalistische levensstijl waarbij tijd en geluk vooropstaat. Ik kon spullen en piekermomenten minimaliseren en mijn passie als professional organizer en minimaliseercoach ontplooide zich vanzelf. Het is voor mij puur genieten als ik iemand kan helpen om weer rust en ruimte in het leven te vinden.

Het saaiere gedeelte over mijn opleidingen dan. Na mijn studies in Leuven, Aarhus (DK) en Antwerpen, heb ik me in het internationale bedrijfsleven gestort. Sinds 2015 ben ik gecertificeerd professional organizer met internationale verdiepingsopleidingen in hoarding gedrag, zakelijke organizing en training geven. Sinds 2016 geef ik als trainer mijn kennis en passie door aan toekomstige opruimcoaches via de Professional Organizer Academy. Als eerste minimaliseercoach van België en Nederland heb ik internationale masterclasses gevolgd bij James Wallman (“Ontspullen. Meer leven met minder.”), Brian Gardner (No Sidebar) en Aja Edmond (Everesse). Specifieke coachopleidingen heb ik gevolgd bij Jef Clement van het Center for Self Management en bij de School for Coaching & Leadership. Daarnaast heb ik diverse businessopleidingen met succes volbracht.

Uiteraard blijf ik me bijscholen om jullie de allerbeste diensten te kunnen geven.