Opruimcoach Annelies

 

Ik heb een passie voor Scandinavië. In die mate dat ik er een jaar ben gaan wonen. Nog steeds reis ik veel naar Scandinavische landen. Er wonen heel wat vrienden ginder en ik spreek de Deense taal min of meer. Voorts word ik blij van Scandinavisch design – ook mainstream Ikea – en ooit hoop ik om terug met een betrouwbare Volvo rond te rijden.

Daarna heb ik ook in de sloppenwijken van Centraal-Amerika gewoond. Buiten de immense armoede die er heerst, zijn de mensen er veelal gelukkig. Ze hebben weinig tot geen materiële rijkdom, maar wel de vrijheid om samen met vrienden en familie hun tijd door te brengen: praten, lachen, feesten en dansen.

Als professional organizer en minimaliseercoach haal ik veel inspiratie uit beide onvergetelijke ervaringen. Het minimalistische design uit Noord-Europa en de vrijheid en het gelukkig zijn met ‘het leven’ uit Centraal-Amerika. Bovendien heeft een depressie mij in het verleden verplicht om ruimte in mijn hoofd te maken. Door me weer meer te richten op een opgeruimde omgeving lukte dat langzaam maar zeker. Als kind hield ik er al van dat alles was opgeruimd en vond ik dus alles makkelijk terug. Ik ging een stapje verder, ontdekte de voordelen om spullen en piekermomenten te minimaliseren en mijn droomjob als professional organizer en minimaliseercoach ontplooide zich vanzelf. Het is voor mij puur genieten als ik iemand kan bieden wat iedereen op zijn tijd nodig heeft; rust en ruimte.

Als mama van 2 kleine kids én onderneemster kan ik echt genieten van een beetje me-time. Ik ben dan verslingerd aan ‘Flow’, een maandelijks tijdschrift voor vrouwen die meer rust en ruimte zoeken in hun drukke bestaan. Mindfullness helpt mij om bewust om te gaan met mijn omgeving en om te connecteren met andere mensen. Ik besef nu dat het een van de grote luxes van het leven van tegenwoordig is om met 1 ding tegelijk bezig te zijn. Unitasken.

Ik ben gecertificeerd professional organizer met internationale verdiepingsopleidingen in hoardinggedrag, workshops geven en zakelijke organizing. Sinds 2016 geef ik als docente mijn kennis en passie door aan toekomstige professional organizers en vanaf 2018 doe ik dit via de Professional Organizer AcademyAls minimaliseercoach heb ik een Masterclass gevolgd bij James Wallman, de Britse auteur van de bestseller “Ontspullen. Meer leven met minder.” Specifieke coachopleidingen heb ik gevolgd bij Jef Clement van het Center for Self Management en bij de School for Coaching & Leadership. Daarnaast heb ik de opleidingen ‘Tijd- en Stressmanagement’ (Syntra), ‘Slim & Succesvol omgaan met Tijd’ (DOOR Training en Consulting) en  ‘Getting Things Done. The art of stress-free productivity’ (David Allen) met succes volbracht.

Uiteraard blijf ik me bijscholen om jullie de allerbeste diensten te kunnen geven.

Laat van je horen. Wat kan ik voor je doen?